Featured Image

Eenvoudig genieten van wijn!

Wat is wijn toch een fantastisch mooi product waar al zoveel over gezegd en geschreven is...

Wat is dat toch, dat wijn zo'n aantrekkingskracht heeft? Dat een, op zich relatief eenvoudig product, zoveel emoties, plezier en beleving kan geven?

Waarschijnlijk is er daarom zo veel over geschreven en gesproken en blijft het elke keer weer een geliefd onderwerp van veel liefhebbers om er over te schrijven te praten of simpelweg alleen maar van te genieten met of zonder goed gezelschap.

Een eenvoudig product?
Natuurlijk is het te kort door de bocht om te stellen dat wijn een eenvoudig product is. Eigenlijk is wijn helemaal niet eenvoudig. Als je je gaat verdiepen in de ontstaansgeschiedenis "van druifje tot wijn" blijkt er onderweg toch veel te gebeuren wat de miljoenen verschillende smaken en verschijningsvormen beïnvloed! En in de zin van, even een flesje wijn opentrekken, inschenken en wegklokken, kan wijn weer zo simpel zijn.

Er zijn wereldwijd zoveel verschillende soorten wijnen (alleen al in Frankrijk zijn er al ca. 49.000 verschillende wijnproducenten), met elk hun eigen verhaal, de grondsoorten, het druivenras, het beheer in de wijngaard, de klimatologische omstandigheden, de wijze en het moment van oogsten, de wijnbereiding, de rijping, enz. dat het logisch is dat er zoveel over te weten en vertellen valt. Nadat we dan een fles hebben opengetrokken en een glas met het heerlijke sap hebben gevuld kunnen we ruiken, proeven en daarna doorslikken. Nu valt er pas echt wat te beleven: Wat ruik ik? Wat proef ik? Wat blijft er hangen?

Allemaal erg leuk en interessant maar moet dat dan ook allemaal?
Mijn stellige mening is: Nee! Geniet van wijn zoals je dat zelf wil! Voor de een is dat een uitvoerige smaakbeleving met alle bijbehorende details over geur en smaak en voor een ander is de wijn na een slok simpelweg lekker of niet. Zo eenvoudig kan wijn dus ook zijn!

Wijnkoperij Steinz staat voor "Bourgondisch genieten", anders gezegd: Geniet, geniet en geniet op je eigen manier, alleen of met goed gezelschap, van het overheerlijke product: Wijn! Wij doen er alles aan om u mooie, bijzondere, eenvoudige of complexe maar altijd buitengewoon lekkere én betaalbare wijnen aan te bieden!

Wij richten ons op de "bourgondische" wijnliefhebber: Eerlijke, betaalbare genietwijnen!

Ons assortiment
Wij zijn doorlopend op zoek naar échte genietwijnen die wij u aanbieden tegen leuke prijzen! Maar ook de wijnliefhebber die op zoek is naar een speciale wijn uit een hoger segment kan bij ons terecht.

Wij leveren onze genietwijnen aan horeca, bedrijven en natuurlijk particuliere wijnliefhebbers!