Een zuivere wijn zonder houtlagering met een zeer mooie paarse kleur. De wijn heeft aroma’s van zwarte peper, gekonfijt fruit, vijg en kers. De smaak is geconcentreerd met strakke tannines en tonen van kruiden en koffie. Volledig biologisch geproduceerd.
Over de wijnproducent
De appelaties bestaan uit twee naburige dorpen; Gigondas en Vacqueyras en zijn gelegen in het departement Vaucluse, tussen Carpentras in het zuiden en Vaison la Romaine in het noorden. Gigondas en Vacqueyras schakelden over op monocultuur van de wijnstok na de vorst van 1929 en 1956 die de eeuwenoude olijfbomen vernietigde. Een relatief jonge producent die zich richt op het maken van wijnen van enkel topkwaliteit.
De geschiedenis van Mas des Restanques begon in 1995 met de vereniging van twee familieterroirs. Na een aantal jaren in een coöperatieve kelder, waagden zij in 2007 de sprong, creëerden een eigen wijnkelder en brachten de 1e jaargang uit in 2007. In 2009 richtte de familie het landgoed op biologische landbouw en in 2012 werd de wijn gecertificeerd door “Ecocert”. In 2019 kwam zoon Philippe op het landgoed om de traditie voort te zetten en tegelijkertijd een nieuwe steen in het gebouw te brengen. De lage opbrengsten op klei-kalksteenbodems, het aandachtige werk van de oogst en de ontwikkeling geven de cuvées karakter, kracht en evenwicht.