Nieuw

Fattorie Parri – I Chioppi, Tenute Ribaldaccio

17,95

Deze fraaie en betaalbare “Super Tuscan” heeft kruidige aroma’s van rijp bosfruit en wilde bessen. De smaak is warm en complex met veel structuur en een heerlijk lange afdronk met een aangename frisheid.
De druiven komen van de hellingen rondom Montespertoli en de wijn heeft een lange rijping achter de rug in rvs cuves en daarna nog minimaal 1 jaar op fles.

Wijnsoort

Wijnstijl

Droog, Rijp, Geconcentreerd

Land

Italië

Streek

Toscane

Herkomst

Toscana IGT

Wijnproducent

Fattorie Parri

Druivenrassen

Cabernet Sauvignon, Merlot, Sangiovese

Serveertemperatuur

16-18 °C

Beschrijving

Deze fraaie “Super Tuscan” heeft kruidige aroma’s van rijp bosfruit en wilde bessen. De smaak is warm en complex met veel structuur en een heerlijk lange afdronk met een aangename frisheid.
De druiven komen van de hellingen rondom Montespertoli en de wijn heeft een lange rijping achter de rug in rvs cuves en daarna nog minimaal 1 jaar op fles.

Over Fattorie Parrie:

Begin 20e eeuw start Giuseppe Parri in Toscane een handel in wijn. Zijn zoon, Novello, volgt hem later op en koopt het eerste landgoed, genaamd Tenuta Corfecciano in 1950 om zich als producent van wijn maar ook andere agrarische producten verder te ontwikkelen.
In de daarop volgende twee decennia koopt de familie achtereenvolgens Tenuta Ribaldaccio, Tenuta Il Monte en tenslotte in 1971 Il Urbana, waar vandaag het centrum van alle fattorie gevestigd is.
Van de in totaal 180 hectare landgoed zijn er 60 beplant met wijngaarden, 35 met olijfbomen, er wordt graan geproduceerd en de rest is aangeplant met bos. Al met al een klassiek Italiaans bedrijf waarvan de wortels letterlijk diep in de grond van het Toscaanse landschap liggen.
De dagelijkse leiding van de 3 bedrijven is handen van Luigi Parri, samen met zijn neef Andrea en nicht Paola Cantini. Oenoloog Giorgio Tarzariol is sinds 1972 onafgebroken verantwoordelijk voor het maken van de wijnen.