Caprasia Crianza Anfora
Diepe, kersenrode kleur met een aromatische intensiteit die overheerst door donker rijp fruit en subtiele geroosterde eiken tonen. Fris in de mond met zoete, overvloedige verweven tannines, een uitnodigende zuurtegraad en een aanhoudende, glanzende afwerking van rijpe, zwarte pruimen. Unieke Crianza die 6 maanden gerijpt heeft in 150 liter terracotta “ánforas”, hetgeen een zeer uitgesproken smakenpallet oplevert. Voor de echte liefhebber!
De Bobal druiven van deze wijnen zijn afkomstig van meer dan 55jaar oude ranken uit de Finca Alfaro wijngaard op 700m hoogte op de kleigronden over klei-kalksteen ondergrond en zandige leem. Oogst van geselecteerde “goblet” wijnstokken met lage opbrengst, uitgevoerd in de eerste week van oktober bij het bereiken van de optimale rijping van de druiven. Ontsteling en zachte persing van de druiven met voorgisting bij lage temperatuur. Malolactische gisting in eiken vat, crianza gedurende 14 maanden in Europese eiken vaten van 225 liter (Frans-Hongaars-Roemeens) met lichte en medium toast. Vervolgens wordt een deel van de wijn 6 maanden gerijpt in 150 liter terracotta “ánforas”.
Na de oogst in de eerste uren van de ochtend, en na een selectie van de beste druiven, gaat men verder met de afzonderlijke vinificatie van elke wijngaard en van elke druivensoort apart om elke wijnoogst te interpreteren volgens de weersomstandigheden en de groeicyclus. Het wijnproductieproces volgt een strenge kwaliteitscontrole en de parameters worden intern beheerd om te voorkomen dat afvallozingen weer in het milieu terechtkomen. Voor de veroudering van de wijnen gebruikt men hoofdzakelijk Franse eiken vaten, naast een project met de veroudering van rode wijnen in terracotta amforen. Met deze methode verkrijgt men een veroudering van de wijn zonder dat de fruitsensatie of het terroir vermond worden door de houttoetsen.