La Marca Prosecco

Misschien wel de beste Prosecco's ter wereld!

La Marca is een samenwerking van verschillende wijnboeren uit de provicie Treviso (vlak boven Venetië). De zetel van La Marca is in Oderzo, de oude Romeinse stad "Opitergium", een stad rijk aan monumenten, kerken en kloosters, omringd door wijngaarden en ambachtelijke bedrijfjes. Zij beheren diverse wijngaarden en wijnboerderijen op de heuvels en in de vlakte van de provincie Treviso, waar voornamelijk de druivensoort Glera wordt verbouwd. Dit is de druif van de Prosecco. 

Wijngebied TrevisoLa Marca werkt vanuit traditie gecombineerd met innovatie, de kennis van vroeger samenvoegen met moderne technologieën om de allerbeste kwaliteit en smaak uit de druiven te halen. De wijnbouw is gericht op duurzaamheid, gericht op toekomstige generaties en met respect voor natuurlijke middelen. 

Sinds 1968 voelde een aantal wijnboeren de noodzaak om hun energie te combineren en ervaringen uit te wisselen om hiermee de kwaliteit van hun Prosecco te waarborgen en sterk te staan tegen de steeds grotere hoeveelheid wijnproducenten die voor kwantiteit kozen in plaats van kwaliteit. Er is dan ook veel Prosecco op de markt die flink ondermaats van kwaliteit zijn. Door het consequent vasthouden aan uitsluitend de hoogste kwaliteit, groeide La Marca uit tot een top producent die beschikt over de meest representatieve wijngaarden uit de regio. 

De Glera druif, die gebruikt wordt in Prosecco, groeit hier in een prachtige omgeving van heuvels en een landschap dat rijk is aan thematische routes tussen wijngaarden en cultuur. Prachtige panorama's van de wijngaarden, die verspreid liggen over de heuvels met steile en glooiende hellingen, in combinatie met uitzicht op kleine pittoreske dorpjes. Het DOCG gebied (Conegliano Valdobbiadene) is de meest gunstige plek voor de Glera druif, hier wordt dan ook de allerbeste Prosecco gemaakt. Bij het drinken van een glas Prosecco van La Marca, met zijn intense aroma's, hints van blauwe regen en rijp fruit, denk je terug aan deze prachtige plekken. 

Voor meer informatie over de wijnen of om te bestellen, klik hier.