Sonho Lusitano Vinhos Quinta do Centro

Top Portugese wijnen uit Alentejano

Quinta do Centro is de droom van Richard Mayson, een van de bekendste wijnschrijvers over Portugal (On Port and the Douro, dat in 2005 uitgekomen is). Op de Quinta worden drie wijnen gemaakt samen met partner Rui Regiuina. Rui is een van Portugals meest bekende wijnmakers. 

Op 5 km van de Quinta stijgt de Serra tot meer dan 1000 meter boven de zeespiegel, waardoor dit het hoogste punt is in het zuiden van Portugal. Om een Portugese uitdrukking te gebruiken: Quinta do Centro ligt op het Meia Encosta, ('halverwege de helling "), waarbij wordt aangenomen dat daar de beste wijnen worden geproduceerd. De bodemsoorten van de wijngaard zijn leisteen en graniet, waarbij graniet overheerst. Tevens is de bodem arm, vol met rotsen en over het algemeen goed gedraineerd. Quinta do Centro beschikt over ca. 12 ha wijngaarden en verder nog een aantal ha aan olijfbomen en kurkeiken. In 2007 is er een volledig nieuwe wijnmakerij gebouwd. Er worden 3 verschillende premium rode wijnen gemaakt, die elk afzonderlijk worden geblend van verschillende druivensoorten. 

De nadruk ligt op het maken van kwaliteitswijnen met evenwicht en finesse, dit in tegenstelling tot de vele bulkwijnen in Alentejo. De namen van hun 3 wijnen betekenen: Duas Pedras (twee stenen), Pedra Basta (genoeg steen!) en Pedra e Alma (steen en ziel).

Voor meer informatie over de wijnen of om te bestellen, klik hier.