In Oostenrijk kunnen ze ook fijne Riesling maken, dat bewijst de familie Zimmermann met deze fraaie, droge Riesling. De heerlijke aroma’s doen je direct verlangen naar een slok. De smaak is fris met een fijne diepgang.
Bij bestellingen vanaf € 75,-
€10,95
In Oostenrijk kunnen ze ook fijne Riesling maken, dat bewijst de familie Zimmermann met deze fraaie, droge Riesling. De heerlijke aroma’s doen je direct verlangen naar een slok. De smaak is fris met een fijne diepgang.
Wijnsoort | |
---|---|
Wijnstijl | Droog, Fris |
Land | Oostenrijk |
Herkomst | Kremstal |
Wijnproducent | Weingut Alois Zimmermann |
Druivenrassen | Riesling |
Serveertemperatuur | 9-11 °C |
Wijn en gerecht | Heerlijk bij uiteenlopende visgerechten en top bij schaal- en schelpdieren en asperges. |
In Oostenrijk kunnen ze ook fijne Riesling maken, dat bewijst de familie Zimmermann met deze fraaie, droge Riesling. De heerlijke aroma’s doen je direct verlangen naar een slok. De smaak is fris met een fijne diepgang.
Dit Oostenrijkse wijnhuis is gelegen in de charmante wijnmakersplaats Theiss, ten noorden van de Danube rivier, niet ver van de stad Krems. In 2007 heeft Alois het wijnhuis overgenomen van zijn ouders Alois en Edeltraud. Voor Alois jr. was het geen moeilijke keuze om wijnmaker te worden. Het werk in de wijngaarden, in de kelder en het proces van vruchtzetting tot wijn heeft hem altijd geïntrigeerd. Voordat hij in 2007 de wijnmaker is geworden heeft hij in diverse werelddelen stage gelopen om te zien hoe men daar wijn maakt en om andere technieken en invalshoeken onder de knie te krijgen. De essentie van zijn inzichten die hij heeft opgedaan ligt in: concentreer je op waar je goed in bent, dit is dan ook de reden dat hij meer in de wijngaard dan op kantoor te vinden is!
De wijngaarden hebben een zuidelijke expositie waardoor de druiven lang rijpen door de vele zonuren. De koude bries uit het Waldviertel zorgt voor een verfrissende zurenstructuur in de wijnen. Beroemde wijngaardnamen zijn bij het wijnhuis in bezit zoals, Kremser Gebling, Kremser Sandgrube en Rosshimmel. Elk met zijn unieke kenmerken van bodem en microklimaat. Elke wijngaard krijgt zijn eigen behandelmethode en dat is ook de reden dat bij de vinificatie de wijngaarden afzonderlijk worden gevinifieerd. Hierbij wordt ook schilinweking toegepast om de wijnen meer body en structuur te geven!
Bezoek Weingut Zimmermann ook op facebook: www.facebook.com/WeingutZimmermann