De bijzondere wijn is heerlijk rond en aromatisch. Florale en minerale aroma’s van steenvruchten. De smaak is fris, vol en romig met wat zoete fruittonen. In de lange afdronk neem je duidelijke tonen waar van de hourijping. De wijn heeft namelijk 6 maanden gerijpt in Franse eikenhouten vaten.
De wijngaarden liggen in het Sierra Norte de Sevilla Natural Park, zo’n 80 kilometer ten Noordoosten van Sevilla op een hoogte van ca. 700 meter, op een bodem van rode leisteen.
Over Tierra Savia
Jeugdvrienden José Antonio, landbouw technisch ingenieur en Pedro, architect, hebben hun gedeelde passie voor de natuur en de Cazalla-regio waarin ze zijn opgegroeid tot uitdrukking weten te brengen in hun gezamenlijke wijnbouwproject.
Tierra Savia ligt in natuurpark ‘Sierra Norte de Sevilla’, een gebied dat is uitgeroepen tot biosfeerreservaat en waarvan de lucht in 2014 werd erkend als het grootste astronomische reservaat met sterrenlicht ter wereld. Deze regio heeft sinds de 15e eeuw een enorme wijntraditie.
Met de kennis van nu maar werkend volgens traditionele manier behaald men hier de maximale expressie van het terroir bereikt. Er wordt hier nog handmatig geplukt en de wijngaard wordt ecologisch gecultiveerd, waarbij de biodiversiteit wordt behouden en de structuur van de bodem verbeterd.
De frisheid en levendigheid van de wijnen van Tierra Savia is verbluffend. Helemaal wanneer we realiseren welke extreme temperaturen hier ’s zomers worden bereikt.