Back
Home » Wijnwinkel » Château de Fesles Chenin Sec – Anjou Blanc
Previous product
Petra Vacqueyras Intuition Vallis Petra, Vacqueyras Rouge Cuvée Intuition Oorspronkelijke prijs was: €18,95.Huidige prijs is: €13,95.
Château de Fesles

Château de Fesles Chenin Sec – Anjou Blanc

16,95

Deze fraaie wijn is medium strogeel van kleur met kristallen reflexen. Intense neus met aroma’s van varen, limoen, bloesem en vlierbes. Zeer gebalanceerd in smaak met een volle body en een zijdezachte aanzet. De complexe aroma’s weerspiegelen gedroogd fruit, vlierbes en geroosterd brood. Zeer lang aanhoudende finale. Mooie, complexe wijn van een oerdegelijk wijnhuis uit de Loire!

De druiven worden handmatig geplukt en gesorteerd. Een gedeelte van de oogst wordt gevinifiëerd in vaten voor de frisse zuren, het andere gedeelte rijpt gedurende een maand op eikenhouten vaten. Vergisting ‘sur lie’ (op het bezinksel) gedurende 6 maanden met wekelijkse “remoulage” om de aromatische complexiteit te verhogen. Op het Chateau de Fesles gebruikt men vaten van eikenhout en acaciahout, om een meer complexe en subtiele houttoets te verkrijgen.

Wijnsoort

Wijnstijl

Droog

Land

Frankrijk

Streek

Loire

Gebied

Anjou

Druivenrassen

Chenin Blanc

Serveertemperatuur

10-12 °C

Wijn en gerecht

Visgerechten, gegrild, gebakken of gepocheerd. Schelpdieren, garnalen. Wit vlees al dan niet met sauzen.

1 op voorraad

Categorieën: , , Tags: , , ,
Beschrijving

Deze fraaie wijn is medium strogeel van kleur met kristallen reflexen. Intense neus met aroma’s van varen, limoen, bloesem en vlierbes. Zeer gebalanceerd in smaak met een volle body en een zijdezachte aanzet. De complexe aroma’s weerspiegelen gedroogd fruit, vlierbes en geroosterd brood. Zeer lang aanhoudende finale. Mooie, complexe wijn van een oerdegelijk wijnhuis uit de Loire!

De druiven worden handmatig geplukt en gesorteerd. Een gedeelte van de oogst wordt gevinifiëerd in vaten voor de frisse zuren, het andere gedeelte rijpt gedurende een maand op eikenhouten vaten. Vergisting ‘sur lie’ (op het bezinksel) gedurende 6 maanden met wekelijkse “remoulage” om de aromatische complexiteit te verhogen. Op het Chateau de Fesles gebruikt men vaten van eikenhout en acaciahout, om een meer complexe en subtiele houttoets te verkrijgen.

Over Château de Fesles