Dit is een top, klassieke stijl Ripasso. Een krachtige, rijke en volle stijl waarbij de restsuikers binnen de perken blijven en dus iets minder zoet dan veel andere Ripasso’s. De wijn heeft aroma’s van rood fruit, wat vanille en tabak. De smaak is krachtig en rond. Fantastisch!
Ten noorden van Verona, in de stad Negrar, op het hoogste punt van de Valpolicella zone, kijkt het landgoed Le Ragose uit over zachte, weelderige groene heuvels. In 1969 kochten Arnaldo Galli en zijn vrouw Marta het landgoed Le Ragose van 70 hectare, dat verlaten was. Erkennend dat veel uitstekende wijngaarden zijn verlaten ten gunste van gemakkelijker te bewerken plaatsen op de vlakten, herplantte ze de wijngaarden van Le Ragose en begonnen Amarone en Valpolicella op een zo natuurlijk mogelijke manier te maken. Momenteel wordt het familiebedrijf geleid door hun zonen Paolo en Marco Galli, die op een duurzame wijze fantastische Amarone, Ripasso en Valpolicella Classico maken.