Pago de los Balagueses Chardonnay

25,95

Deze fraaie Chardonnay uit Spanje geeft een lichte en gouden kleur in het glas. Aromatische neus van steen- en tropisch fruit met impressie’ s van room en vanille, gebak, cederhout en gist. Zijdezacht met smaken van honing en een levendige zuurtegraad. Rokerige vanilletoetsen en een intense finale.

Deze wijn is een ‘Vino de Pago’, een kwaliteitskeurmerk dat slechts 28 wijndomeinen in heel Spanje mogen dragen!

Wijnsoort

Wijnstijl

Droog, Vol

Land

Spanje

Streek

Valencia

Wijnproducent

Bodegas Vegalfaro

Druivenrassen

Chardonnay

Serveertemperatuur

10-12 °C

Wijn en gerecht

Charcuterie – Tapas – Antipasti, Gegrilde vis, Pizza en pasta met vis, Vis in saus.

Beschrijving

Caprasia Crianza Anfora

Deze fraaie Chardonnay uit Spanje geeft een lichte en gouden kleur in het glas. Aromatische neus van steen- en tropisch fruit met impressie’ s van room en vanille, gebak, cederhout en gist. Zijdezacht met smaken van honing en een levendige zuurtegraad. Rokerige vanilletoetsen en een intense finale.

Deze wijn is een ‘Vino de Pago’, een kwaliteitskeurmerk dat slechts 28 wijndomeinen in heel Spanje mogen dragen!

Bodegas Vegalfaro bevindt zich in de regio La Plana de Requena-Utiel in de provincie Valencia. De Bodega bevindt zich in de onmiddellijke omgeving van de archeologische site Las Pilillas, een Iberische wijnproductiefabriek uit de 7e eeuw voor Christus. Naast de wijnstokken worden hier ook granen, olijven en amandelen verbouwd.

In 1999 besloot Andrés Valiente om samen met zijn zoon Rodolfo Bodegas Vegalfaro te bouwen om eigen wijnen te produceren. In februari 2011 ontving de wijnmakerij de Pago kwalificatie die wordt beschouwd als de hoogste kwaliteitsaanduiding van Spaanse wijnen. Dit is een terroirreferentie die vergelijkbaar is met een Cru of Grand Cru in andere Europese landen.

Alle percelen zijn gecertificeerd voor biologische landbouw, net als de wijnmakerij en wijnbouwfaciliteiten. In de wijngaarden worden geen pesticiden gebruikt en er heerst een micro-fauna die erg belangrijk is voor de afbraak van organisch materiaal en de opname van voedingsstoffen door de wijnstokken.

Over Bodegas Vegalfaro
HET DOMEIN Bodegas Vegalfaro bevindt zich in de regio La Plana de Requena-Utiel in de provincie Valencia, waar ze wijnen maken van de oorsprongsbenamingen DO Utiel-Requena, DO Cava en de eigen Pago de Los Balagueses. De Bodega bevindt zich in de onmiddelijke omgeving van de archeologische site Las Pilillas, een Iberische wijnhuis uit de 7e eeuw voor Christus. Naast de wijnstokken worden er hier ook granen, olijven en amandelen verbouwd. In 1999 besloot Andrés Valiente om Bodegas Vegalfaro te bouwen om zijn eigen wijnen te bottelen, samen met zijn zoon Rodolfo, technisch directeur van Bodegas Vegalfaro. Eerder maakte zijn overgrootvader Leonardo wijn in zijn kelder en zijn grootvader, Joseph, was een Orujo-distilleerder. Later, in februari 2011, ontving de wijnmakerij de Pago kwalificatie, die wordt beschouwd als de hoogste ranglijst van een wijngaard in Spanje en van waaruit wijnen met bijzondere eigenschappen en kwaliteiten worden verkregen. Dit is een terroirreferentie die vergelijkbaar is met die in andere Europese landen zoals Chateau, Cru, Domaine en Clos in Frankrijk, Castello in Italië en Quinta in Portugal. De 60 hectare zijn verdeeld in drie zeer verschillende wijngaarden vanwege de kwaliteit van de bodem, het microklimaat en de druivensoorten. Al deze percelen zijn gecertificeerd voor biologische landbouw, evenals de wijnmakerij en wijnbouwfaciliteiten. In de wijngaarden zijn nog nooit pesticiden gebruikt, er heerst een micro-fauna die erg belangrijk is voor de afbraak van organisch materiaal en de opname van voedingsstoffen door de wijnstokken door een "symbiotische relatie" met de wortels, terwijl het helpt bij het beheersen van eventuele plagen.