De wijngaarden van deze fraaie Bourgogne bevinden zich onder aan de Puligny hellingen, ten noorden van het dorp op een ondergrond van leisteenrijke klei. Aroma’s van Perzik, witte fruitbloesem en verse room. De smaak is levendig met tonen van citroengras en ananas.
De wijn heeft 16-18 maanden gerijpt op nieuw en gebruikte eikenhouten vaten.
Het Domaine van Patrick Javillier ligt in Meursault, één van de belangrijkste appellaties van Bourgondië. De familie Javillier heeft hier al eeuwen haar eigen wijngaarden. Patrick Javillier is opgeleid als oenoloog in Dijon en nam het familiebedrijf over van zijn vader in 1974.
Het Domaine heeft verschillende kleine plots verspreid over Meursault. Bij elkaar niet meer dan 9 hectare. Van elke wijngaard maakt Javillier een verschillende wijn want zijn doel is om het specifieke ‘terroir’ zo zuiver mogelijk in de smaak van de wijn tot uitdrukking te laten komen. Twee wijnen van verschillende wijngaarden kunnen daarom een heel ander karakter hebben.
Javillier maakt voornamelijk witte cuvées, waarin hij de wijn uit verschillende wijngaarden mengt. De vinificatie, de manier waarop de wijn gemaakt wordt, laat Javillier afhangen van de oogst. Ook tussen de jaargangen kunnen daardoor opvallende verschillen bestaan. Javillier maakt wijnen die lang bewaard kunnen worden. Ze horen bij de top van de Côte d’Or.