Back
Home » Wijnwinkel » La Marca Prosecco Superiore Treviso
Previous product
La Marca Prosecco Superiore DOCG Conegliano Valdobbiadene Millesimato La Marca Prosecco Superiore DOCG Conegliano Valdobbiadene Millesimato Oorspronkelijke prijs was: €16,95.Huidige prijs is: €14,40.
-15%
La Marca

La Marca Prosecco Superiore Treviso

Oorspronkelijke prijs was: €13,95.Huidige prijs is: €11,85.

Deze prosecco van La Marca is heerlijk fris en sappig. De kleur is licht strogeel en heeft fijne en persistente bubbels. Het bouquet is wulps en fris met hinten van citrus, witte perzik en kweepeer gevolgd door rozenaroma’s. De smaak is zijdezacht en prachtig in balans. De droogheid van deze Prosecco is “Extra Dry” Dit is net iets minder droog dan “brut”. Hierdoor drinkt deze kwaliteits-Prosecco heerlijk weg.
Na de oogst in Italië worden de druiven zacht geperst en vindt de eerst fermentatie plaats bij een temperatuur van 15°C. De tweede fermentatie is volgens de ‘Charmat’ methode. De Charmat-methode is een gisting in RVS-tanks waarbij ontstane koolzuurgas niet kan ontsnappen. Hierna wordt de dan mousserende wijn onder druk gebotteld waarbij elk contact met de buitenlucht wordt uitgesloten. Dit resulteert in een verfrissende bubbel van La Marca!

Wijnsoort

Wijnstijl

Extra droog

Land

Italië

Streek

Veneto

Herkomst

DOC Treviso

Wijnproducent

La Marca

Druivenrassen

Glera

Serveertemperatuur

6-8 °C

Wijn en gerecht

Ideaal als aperitief, past ook perfect bij lichte voorgerechten en visgerechten.

Beschrijving

Deze prosecco van La Marca is heerlijk fris en sappig. De kleur is licht strogeel en heeft fijne en persistente bubbels. Het bouquet is wulps en fris met hinten van citrus, witte perzik en kweepeer gevolgd door rozenaroma’s. De smaak is zijdezacht en prachtig in balans. De droogheid van deze Prosecco is “Extra Dry” Dit is net iets minder droog dan “brut”. Hierdoor drinkt deze kwaliteits-Prosecco heerlijk weg.
Na de oogst in Italië worden de druiven zacht geperst en vindt de eerst fermentatie plaats bij een temperatuur van 15°C. De tweede fermentatie is volgens de ‘Charmat’ methode. De Charmat-methode is een gisting in RVS-tanks waarbij ontstane koolzuurgas niet kan ontsnappen. Hierna wordt de dan mousserende wijn onder druk gebotteld waarbij elk contact met de buitenlucht wordt uitgesloten. Dit resulteert in een verfrissende bubbel van La Marca!

Over La Marca

La Marca maakt topkwaliteit Prosecco!

Kwaliteit. Dat staat bij La Marca hoog in het vaandel. De prosecco's van La Marca zijn een uitzondering tussen de vele "prosecco" wijnhuizen in Veneto.

La Marca is ontstaan in 1968 en gevestigd in de oude Romeinse stad Oderzo. Deze stad rust in een prachtig, typisch Italiaans landschap. Omgeven door dorpjes, kerken, kloosters en ambachtelijke bedrijfjes. La Marca werkt nog steeds volgens oude tradities gecombineerd met moderne technieken. De wijnbouw is sterk gericht op duurzaamheid, met respect voor mens en dier.

De hoogste kwaliteit
Prosecco wordt gemaakt van de Glera druif. Deze druif is volop aanwezig in het gebied Veneto. De meeste prosecco's komen uit de dorpen Conegliano en Valdobbiadene. Deze dorpen hebben dan ook de DOCG-status en logischerwijs komen daar dus de beste Italiaanse bubbels vandaan! La Marca's prosecco heeft de hoogste kwaliteit binnen de kwaliteitsaanduidingen.
Typische kenmerken van deze bijzondere bubbel zijn de intense aroma's, hints van rijp fruit en Blauwe regen.

'The taste of joy in a balance of harmony and lightness.' - La Marca

Lees hier ons blogbericht over La Marca en klik hier om naar de website van La Marca te gaan voor meer informatie.
La-Marca
La Marca, Prosecco